Disciplines

Kleinkaliber Geweer (kkg)

Het klein kaliber geweer is een enkelschots wapen met hoogwaardige richtmiddelen en een zeer goed afstelbare lichte trekker de kolfis anatomisch gevormd en speciaal voor rechts- of linkshandig aangepast.

Het wordt bij Diana knielend geschoten op banen van 12 meter

Klein kaliber geweer Klein kaliber geweer

Kleinkaliber Karabijn (kkk)

De karabijn is lichter en korter als het geweer het heeft meestal een magazijn en de patroon handgegrendeld of semi automatisch gekamerd worden.

De richtmiddelen zijn eenvoudig en de trekker is meestal niet verstelbaar. Het wordtbij Diana Knielend geschoten op banen van 12 meter.

Klein kaliber karabijn

Kleinkaliber Pistool/Revolver (kkp)

Het pistool is een meerschots semi automatisch wapen met openrichtmiddelen. De echte wedstrijdpistolen hebben een anatomisch gevormde kolf en een verstelbare trekker.

Er wordt geschoten met 1 hand en snelvuur is niet toegestaan.

Een ander pistool is de revolver deze wordt gekenmerkt door het roterende magazijn(Cilinder). Er wordt bij Diana geschoten op banen van 10 meter.

Klein kaliber pistool Klein kaliber revolver

Groot kaliberPistool/Revolver (gkp) (Wordt 1x per maand op een andere locatie geschoten onder de vlag van Diana).

Het pistool is een meerschots semi automatisch wapen met openrichtmiddelen. De echte wedstrijdpistolen hebben een anatomisch gevormde kolf en een verstelbare trekker.

Een ander pistool is de revolver deze wordt gekenmerkt door het roterende magazijn (Cilinder), de onkosten van grootkaliber munitie zijn een veelvoud van kleinkaliber munitie daarbij komt ook nog een extra bedrag voor het schieten op de andere locatie in Rucphen.

Er wordt geschoten op banen met een lengte van 25 & 50 meter .

Groot kaliber revolver Groot kaliber pistool

Lucht Geweer en Pistool

Het lucht geweer en Pistool zijn enkelschots wapens met hoogwaardige richtmiddelen en een zeer goed afstelbare lichte trekker de kolf is anatomisch gevormd en speciaal voor rechts of linkshandig aangepast.

Geweer wordt bij Diana Knielend geschoten op banen van 10 meter en Luchtpistool staande met een hand.

Luchtpistool Luchtgeweer